Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

eos

26. 5. 2009 9:12
..SA

Historie a dějepis mě naučily, dávat si bacha na nejrůznější věci, co nenápadně a pozvolna končí "...ismus" a "...ie", tak proč ne třeba "..SA"? Nebo jsem fakt jen zbytečně paranoidní a opravdu to nemá vůbec nic společného s "BSA"? (O "SA" raději ani nemluvě..)

0 0
možnosti

ak1975

10. 5. 2009 14:45
OSA zla

Osobně bych to viděl tak, že by se peníze posílaly přímo umělcům. Nevidím důvod proč by měl někdo přerozdělovat peníze. S

0 0
možnosti

Gloom

9. 5. 2009 10:04
platit umelcum, ne urednikum

Vážený kolego bloggere, nevím, jestli je to shoda okolností, nebo jsem na vás měl nějaký vliv, ale zrovna před pár dny jsem zveřejnil článek

http://bakic.blog.idnes.cz/c/82494/Jak-nebyt-piratem.html

kde se této problematiky také dotýkám. Boj proti Osa jako takovému je sice velmi populární téma, nicméně chyba není ani v OSA ani v lidech, co jim musí platit desátky. Autoři si za svá díla zaslouží peníze, běžní lidé také pracují a požadují za to plat. Problém je v tom, že zákony nesmyslně nařizují poplatky ruku v ruce s OSA, ale chybný je princip vybírání a rozdělení peněz. V dnešní době už naprosto neodpovídá férové hře a pocítíme to opět, jelikož zase začíná období festivalů a jiných kulturních akcí. 

0 0
možnosti

dedko

9. 5. 2009 7:30
OSA, naprosto s údají článku

SOUHLASIM  !R^R^

0 0
možnosti

Antek

9. 5. 2009 3:34
Zloději

Je to stejný systém,jako by zedník postavil dům a bral peníze dokud v tom domě někdo bydlí!

0 0
možnosti

saldy

9. 5. 2009 1:28
Zlodějský gauneři

Koncem roku jsem od OSA obdržel předžalobní výzvu na úhradu částky 19 880Kč za neplacení poplatku za TV v pensionu za období asi 1 roku.

Já: Neplatil jsem, protože jsem se opíral o právní úpravu ČR.

OSA: To ano ale v té době již platila evropská úprava §.....a ta je té české nadřazena!

Já: Prohlašuji, že v daném období v objektu, nebyly žádné TV.

Osa: Tímto nemusíte platit dlužnou částku a bude vám zaslán formulář pro přihlášení všech TV.....OSA a INTEGRAM jsou zlodějský gauneři nic víc nic míň!! Netvoří žádnou hodnotu a mají oporu v zákonech, kvůli těmhle podvodníkům vznikaj všechny ty krize :-(

0 0
možnosti

dedko

9. 5. 2009 7:30
Re: Zlodějský gauneři

R^R^

0 0
možnosti

zbynek01

8. 5. 2009 16:51
Zkusím se zamyslet...

... tak jo, pořádám akci - platím. Poslouchám rádio - platím. Koukám na TV, VHS, DVD, HDVD, BLUE RAY... platím. Fajn. Takže když zaplatím preventivní poplatek za PRÁZDNÉ DVD-R, logicky z toho vyplývá, že veškerý jeho budoucí obsah je legálně zdaněn a zaplacen. Pak ovšem nechápu boj proti pirátství, protože u nás žádné není!!! Všichni jsme si autorská práva předplatili!!! Není-li to tak, pak nás někdo nestydatě okrádá o naše práva a peníze (hlavně peníze, že, pane Janda???) neboť nás nutí platit dvakrát.

Myslím, že je to námět pro Ústavní soud.

0 0
možnosti

8. 5. 2009 16:30
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

buřinka

8. 5. 2009 17:18
Re: rád přispěji

R^ také to tak vidím. Zítra pořádám folkový festiválek. Mám přichystán originální play list od OSA, ovšem s vlastním dodatkem, že autorská práva byla vypořádána na místě v rámci úhrady pořadatelem za vystoupení a nebudou dále požadována po OSA. Uvidíme jak se na to bude OSA tvářiti. Taktéž nerozumím, proč kapela, kterou OSA nezastupuje JE POVINA vyplňovat pořadateli play list, jaké písničky hraje (potažmo je to povinost pořadatele). Sorry(Y).

0 0
možnosti

Tonda Brno

8. 5. 2009 14:21
OSA a presumpce viny

Proč mám platit za každé koupené CD nebo kopii?

Pokud OSA požaduje jistý poplatek za každé zakoupené ČISTÉ CD, potom automaticky předpokládá, že si na to budu kopírovat nějakou cizí hudbu nebo cizí obrázky. Já to používám pouze pro zálohování svých věcí.

To stejné je s kopiemi. Kopírování používám pouze pro kopírování dokladů apod.

0 0
možnosti

wildge

8. 5. 2009 13:22
OSA jsou zlodeji

Nemam nic proti tomu zastupovani pri vymahani svych prav. Zpusob, jakym se to deje v pripade OSA, je ale otresny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...