Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J77a42r74a 85R98a20n27k

14. 1. 2015 0:00

Co vite o kapitalistickem zdravotnictvi? Zkuste se zeptat nekoho ve Svycarsku, kolik plati mesicne? V me dobe to bylo ok, pracovala jsem pro kanton a platil zamestnavatel, spousta veci se ovsem zmenila, ted v Kanade platim mesicne 85.--, ale mam v tom i zubare.

0 0
možnosti
Foto

Vybírání 30,- Kč po 1. lednu 2015 je protizákonné, měl jste požadovat stvrzenku s datem a tu poté uplatnit při stížnosti na dané zařízení.

Stoprocentně uspějete.

Žádanka na vyšetření není naprosto nutnou podmínkou vyšetření. Nicméně - dané zařízení nemá kromě ní jiný podklad, že si Vaše vyšetření nevymysleli. Jde o tzv typ žádanky K /konsiliární/. Tu vyplňuje v 99,9% sestra. Pokud použije jiný formulář, je potrestáno při případné kontrole ono zařízení, které tuto žádanku přijalo. 

Může jít i o poněkud složitější problém, neboť pokud je na žádance razítko pouze nemocnice a nikoli jejího lékaře, pak pojišťovna tento výkon neproplatí. Musí tam totiž být tzv IČZ lékaře a ne oné budovy, jak se občas odesílající zařízení splete.

0 0
možnosti
DM

V soucasnem zdejsim socialismu muzete tezko ocekavat kapitalisticke zdravotnictvi. Az bude zdravotni pojisteni opravdovym pojistenim spocitanym dle rizikovosti pojisteneho a s volbou rozsahu pojisteni, tak se ke kapitalistickemu zdravotnictvi snad priblizime. V preregulovanem systemu se mu nepriblizime nikdy :-(

0 0
možnosti
Foto

Asi jste nikdy v kapitalistickém zdravotnickém zařízení nebyl. Právě tam byste viděl, že neviditelná ruka trhu má ve zdravotnictví zasahovat co nejméně.

V Evropě má přibližně 99% zdravotnických zařízení statut neziskové organizace, kdežto u nás je to buď akciovka nebo s.r.o. A proto to podle toho vypadá.

1 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...