Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

leonet

9. 4. 2010 16:29
Typický text neznaboha!

Vý a vám podobní hledáte pravdu v Písmu a Písma, neboli Bible hovoří především o Ježíši Kristu, ať chcete, nebo ne, i za vá umíral na Golgotě i za vaše hříchy. Je jen na vás jestli v něho uvěříte a příjmete Boží milost.

0 0
možnosti
A

asako

9. 4. 2010 19:51
Re: Typický text neznaboha!

Typická text znaboha. Furt melete jedno a to samé dokola. Nemáte tam něco nového? :-)

0 0
možnosti
PJ

Hip

9. 4. 2010 15:58
církve

jsou jen berličkou pro prosťáčky, kteří se nedokážou vyrovnat se svou vlastní existencí. Církev vymývá lidem mozky za účelem hromadění majetku a moci.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

9. 4. 2010 16:57
Re: církve

Nepřeji Vám to -  ale počkejte prosťáčku až si zlomíte nohu jak budete za tu berličku vděčný.     8-o 

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

9. 4. 2010 15:13
ZLO?????

Církev není zakuklené zlo. To jenom člověk je zahalen samotným zlem a nenávistí ke všemu lidskému. Člověk bez lásky k bližnímu odsuzuje všechno kde je pohoda a porozumnění. Vše je už vypsáno v odpovědích čtenářů na Váš blog.

Přeji víru v dobro-- víru,  naději a lásku k lidem na této krásné planetě Zemi.EU[>-][>-]

0 0
možnosti
R

Rilian

9. 4. 2010 13:06
Zmatený článek

Pisatel článku by si měl napřed ujasnit předmět, o kterém chce psát. Doporučoval bych mu také trochu si prostudovat zdroje svých informací. Proč Bible obsahuje, či neobsahuje nějaké spisy, je předmětem mnoha výkladů. Autor by tam chtěl mít spisy gnostické, protože mu konvenují. Naštěstí ti, kdo biblické spisy uspořádali do známé podoby, nebyli vedeni tím, co se jim líbilo, nebo nelíbilo ale Duchem svatým. Proto je obsah Písem koherentní. K pojmu církev - míní jím autor církevní organizace (kterých je mnoho), nebo církev jako Tělo Kristovo na zemi ? To jsou totiž dva zcela odlišné pojmy. Ještě k Bibli: po mnoho staletí byl její obsah před prostými lidmi skrýván a byl dosptupný jen nemnoha vyvoleným církevním funkcionářům. Není náhodou, že vzestup evropské sivilizace je přímo spojený s dostupností Bible evropským národům po jejím překladu do národních jazyků a jejím snadným poblikováním po vynálezu knihtisku.

Gnozi nemá cenu se zabývat - je to ohraná písnička o sebezbožnění...

0 0
možnosti
R

Rizo

9. 4. 2010 13:14
Re: Zmatený článek

toto degraduje celý příspěvek: Naštěstí ti, kdo biblické spisy uspořádali do známé podoby, nebyli vedeni tím, co se jim líbilo, nebo nelíbilo ale Duchem svatým.

0 0
možnosti
S

Semper2.2

9. 4. 2010 13:00
cena Andel katoliky urcite nepoburuje , to spis Janecka

rudeho soudruha, takto reditele CT, ktery zlikvidoval porad  Noc s Andelem z potickych duvodu. Takze jako obvykle zlodej krici, chytte zlodeje. Novinky jsou, pokud to nevite, komunisticky web.

Docela by mne zajimalo, jestli plati bod c. 3 zdejsiho kodexu, ktery mluvi o hanobeni nabozenstvi.... Asi jak pro koho.

Take jsem v cirkvi zazil i veci nepekne, presto je to spolecenstvi lidi, kde se citim svobodne, ba nejsvobodneji. Cirkev poskytuje mnohem vic svobody nez sekuarni  stat. Nic nezakazuje , vse ma charakter spis doporucujicich pravidel . Ostatne Buh nam vlozil do duse to cemu rikame svedomi...

Vsechny ty soucasne stvanice - predvsim na papeze mirene - maji jednoznacneho a jedineho strujce - synagogu satanovu.;-)

0 0
možnosti
A

Ariza

9. 4. 2010 13:03
Re: cena Andel katoliky urcite nepoburuje , to spis Janecka

Že jsou novinky komoušské to opravdu nevím. A o tom, jak to opravdu je se Vy i já stejně dozvíme tu nejpravdovější pravdu až po smrti. A to už nám bude jedno, čí pravda byla pravdovatější.

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

9. 4. 2010 12:41
Hmmm,

Jenže ono Tomášova a Jidášovo evangelium nebylo nikdy v Církvi bráno. Již od konce prvního století a začátku druhého byla v Církvi známa čtyři evangelia, která jsou součástí Písma doposud. Svědčí o tom dále listy Klemanta i Tatianův kompilát z druhého století, který je dodnes používán v Syrské církvi.....Diatessarón.

Takže obviňování, že někdo něco zatajil jsou lichá a falešná. Nehledě na to, že Tomášovo evangelium i Jidášovo vznikly v průběhu třetího až páteho století na základě gnostického učení, vycházejícího z Alexandrie

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...