Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZT

Zuzana T.

14. 12. 2008 16:14
Potíž je s tou "cílovou skupinou"

Asi někde  existuje, je obrovská, bájná a pro mě naprosto tajemná. Nikoho z ní neznám, ale prý to všechno dělají kvůli ní... Jsou v ní vzácně vyrovnaní lidé, kteří se při sledování reklamy k smrti neurazí a jdou si s radostí koupit Ferneta... Jejich svět musí být nádherný, na rozdíl od toho  mého, plného fleků. Jsou klidní a spokojení a u televize zbytečně neječí, že z nich někdo dělá voly. Ach, být tak cílovou skupinou, život by byl tak snadný...

0 0
možnosti
T

Tangua

12. 12. 2008 9:00
Reklamy

To mi vadí také, ale vzhledem k tomu, že se dívám v TV prakticky jen na zprávy, tak to přežiji. Mnohem ovšem více mi vadí každodenně přecpaná poštovní schránka s nevyžádanými tiskovinami (letáky, reklamami apod.).

0 0
možnosti
H

Honzzza

12. 12. 2008 8:29
Ať žije Bóbika!

(než ji sežeru) R^;-D;-D;-D

0 0
možnosti
J

jeliman

12. 12. 2008 8:28
Bude - li nás takových vice,

třeba si tvůrci reklam a ti, kteří si reklamu objednávají, položí otázku, zda není jejich činnost kontraproduktivní. Samotná reklama pokud je vtipná a krátká mi nevadí. Ovšem to, co je k vidění v TV, co je k slyšení v rádiu, to je skutečný hnus. Pokud v této diskuzi existují lidé, kteří takovouto reklamu obhajují a pokud bychom podle toho hodnotili úroveň našeho všeobecného vkusu, pak už nám ke kulturnosti už nepomůže vůbec nic.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

12. 12. 2008 7:35
hloupější než reklamy

Tak úplně nechápu, proč někdo cítí tu nezadržitelnou chuť sdělovat národu koho nebo co nenávidí. Někdo třeba nenávidí návrh na Kaplického knihovnu, jiný moderní architekturu vůbec, další nemá rád disco, jiný nekouká na seriály, no a co? Někdo nenávidí zase kapitalismus a jeho průvodní jev - volnou hospodářskou soutěž a veřejné informace o zboží, jeho kvalitách, charakteru a ceně. Aby však někdo takhle sepsal svoji nenávist ke zveřejňování obchodních sdělení, to je opravdu ještě hloupější než ty chudinky reklamy. Nehledě na to, že v tom kapitalismu, ve kterém žijeme, by bez existence reklam neexistovala ani ta média, do kterých to píšeme, včetně iDnes. To už je ale určitě moc těžké pochopit. ;-D

0 0
možnosti
T

TurboFrank

12. 12. 2008 7:58
Re: hloupější než reklamy

Je to ženská a zřejmě se neměla kde vykecat.     

0 0
možnosti
V

Vikina

12. 12. 2008 1:47
Danielko,

jsem na tom úplně stejně, tj. úmyslně se vyhýbám všemu, co vidím v reklamě. Některé jsou ovšem bezva, jako např. ta s tou obstarožní, leč přesto lepou dámou, co nakonec neuspěje. Ovšem co vlastně reklamuje, to věru nevím. Takže dnes opět R^ (vlastně jako vždy).

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 12. 2008 0:41
No nazdar.

Tyhle žvásty máte od soudruha Janečka, nebo jste na to přišla sama? Takže speciálně pro vás. REKLAMA ZBOŽÍ NEZDRAŽUJE, ALE PRÁVĚ NAOPAK. Pokud by tomu bylo tak jak píšete, pak by ta reklama nesplnila svůj účel a zadavatel by jí stáhnul. Čím víc vyrobím (a pochopitelně prodám) výrobků, tím je dokážu vyrobit levněji. Fixní náklady se ředějí do více kusů, mám množstevní slevy od dodavatelů surovin, je lacinější doprava, skladovací prostory aj. Jenže abych mohl hodně prodat, musí o mě klienti vědět. A toho docílím jedině reklamou. Před několika lety se našli dva troubové, kteří aby se přesvědčili o "funkčnosti" reklamy postavili fiktivní obchodní dům na louce  v Letňanech, do kterého se jim podařilo nahnat dav lidí. Na ně reklama evidentně zabrala. Na vás možná nefunguje, pak ale nechápu co kupujete, reklama je snad na všechno, ale věřte že na většinu lidí má velký vliv. 

0 0
možnosti
RK

Radek0075

12. 12. 2008 0:43
pokračování

Mimochodem abych věděl na co neexistuje reklama, musím mít  přehled na

co reklama existuje. To znamená 24 hodin koukat na TV, poslouchat

rádia, číst všechny noviny, časopisy, letáky, otvírat všechny stránky

na netu, koukat na Billboardy,  taky na nebe jestli tam neletí reklamní

vzducholoď. 

0 0
možnosti

Anavi

12. 12. 2008 0:12
No jo, ale zkuste sehnat můj oblíbený prášek do myčky

Gosh vybraný podle D-testu a na který jsem neviděla jedinou reklamu. Od té doby, co ho přestali prodávat v Makru, tak ho těžko sháním. A tablety nechci, nemusím jak debil draze platit slisování, když myčka nemá program na tablety.

0 0
možnosti
D

dnb

11. 12. 2008 22:28
to trošku

smrdí. nenávidět reklamy a napsat svou bolístku na přereklamovanej idnes. cha vole cha.                  (Y)

0 0
možnosti
PB

buřinka

11. 12. 2008 22:49
Re: to trošku

no jasně, půjde to nablít do vrby(Y)

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

11. 12. 2008 22:03
Reklama byla je a bude

Hezké naříkání, ale nikam nevede. Platí totiž, že čím horší výrobek či služba, tím více peněz jde na propagaci. A zkrátka takhle to funguje a fungovat bude.

Kdyby vám ten romantický film nepřerušili reklamou, tak ten romantický film nekoupí. ČT si platíme a reklamy tam nejsou. Chcete si platit i další kanály? Kupte si HBO ...

Taky mi reklamy vadí (tak jako debilní řidiči aut vjíždějící do cestě tramvaji), ale je třeba se s nimi naučit žít, protože to ze své pozice nijak nezměníme.

0 0
možnosti
D

def...

11. 12. 2008 23:49
Re: Reklama byla je a bude

ty ses bud tramvajak nebo mas celorocni jizdenku vid? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 555
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1495x
Hroší poutníci, volné společenství pohodových lidí, kteří se nebojí...